top of page
 • Forfatterens bildeAron Ibsen

Pavlova med eple

Oppdatert: 28. jun. 2023

Du vil ikke gå glipp av denne fantastiske oppskriften på pavlova med eple! Denne sprø, søte marengsen er toppet med deilig krem og saftige eplebiter som er kokt i sukker og kanel. Med sin unike kombinasjon av smaker og teksturer, vil denne desserten garantert imponere gjestene dine.


Ingredienser:

 • 4 eggehviter

 • 200 g sukker

 • 1 ts eddik eller sitronsaft

 • 1 ts maisenna

 • 1 ts vaniljeekstrakt

 • 2 epler, skrelt og kuttet i små biter

 • 1 ss sukker

 • 1 ts kanel

 • 250 ml kremfløte

 • 1 ss sukker

 • Friske bær til pynt


Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen til 150 grader C og dekk en bakeplate med bakepapir.

 2. Pisk eggehvitene i en stor bolle til de blir stive. Gradvis tilsetter du sukkeret, en spiseskje om gangen, mens du fortsatt pisker eggehvitene.

 3. Når all sukkeret er tilsatt og eggehvitene er blitt stive og skinnende, tilsetter du eddik eller sitronsaft, maisenna og vaniljeekstrakt. Pisk i ytterligere 1-2 minutter til alt er godt blandet.

 4. Fordel marengsen utover bakepapiret i en sirkelformet form, ca. 20-22 cm i diameter. Du kan lage en fordypning i midten til å fylle senere hvis ønskelig.

 5. Sett pavlovaen i ovnen og senk temperaturen til 120 grader C. Stek i ca. 1 time og 15 minutter, eller til pavlovaen er sprø på utsiden og myk på innsiden.

 6. Mens pavlovaen steker, kan du forberede epletoppingen. Ha eplebiter, sukker og kanel i en kjele og kok opp over medium varme. Reduser varmen og la det småkoke i 5-10 minutter til eplene er myke og sausen er tykkere. La det avkjøles.

 7. Når pavlovaen er ferdig stekt, ta den ut av ovnen og la den avkjøles helt på bakepapiret.

 8. Pisk kremfløten og sukkeret sammen til myk krem.

 9. Når pavlovaen er helt avkjølt, legger du den på et fat og fyller den med kremen. Topp med eplebiter og saus, og friske bær.

 10. Server og nyt!


Jeg håper du liker oppskriften!


Følg oppskriften trinn for trinn for å lage din egen deilige pavlova med eple, og nyt en smakfull og minneverdig avslutning på middagen!


Ai generert bilde av Pavlova med eplesaus
Ai generert bilde av Pavlova med eplesaus

117 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Invitado
02 mar
Obtuvo 4 de 5 estrellas.

Ett lyckat recept. Enkelt o godt

Me gusta
Aron Ibsen
Aron Ibsen
31 mar
Contestando a

Hej där,

Stort tack för de fina orden! Jag blir alldeles varm i kockhjärtat av att höra att Pavlova-medlet blev en succé. Enkelhet och godhet är ju grundstenarna i all stor kulinarisk konst, eller hur? Och när de två kombineras i en dessert, ja då vet du att du har gjort något rätt.

Nästa gång kan du testa att byta ut äpplena mot säsongens bär eller kanske en klick hemmagjord karamellsås för att ta den till nya höjder av dessertlycka. Experimentglädjen i köket är ju det som gör matlagning så fantastiskt roligt!

Glada matlagningshälsningar, Aron Ibsen

Me gusta
bottom of page