top of page
 • Forfatterens bildeAron Ibsen

Oppskrift på herlig hjemmelaget vaniljepudding

Oppdatert: 1. aug. 2023

Med sin silkemyke konsistens og rike vaniljesmak, tar denne puddingoppskriften deg med på en reise tilbake til barndommens søte øyeblikk. Denne klassiske desserten er en tidløs favoritt som aldri går av moten. Enkelheten i ingrediensene og fremgangsmåten gjør at du raskt kan lage denne desserten fra bunnen av. Enten du serverer den alene eller toppet med friske bær eller saus, vil vaniljepuddingen definitivt tilfredsstille dine søte cravings på den mest forførende måten! Prøv vår oppskrift på vaniljepudding!


Ingredienser:

 • 5 dl helmelk

 • 1 vaniljestang

 • 4 ss sukker

 • 3 eggeplommer

 • 3 ss maizena

 • 1/2 ts vaniljesukker

Tidsbruk: Ca. 30 minutter + avkjølingstid

Kalorier og fettinnhold (ca. verdier per porsjon):

 • Kalorier: 220 kcal

 • Fett: 7 g

Slik lager du vaniljepudding:

 1. Ha melken i en kjele. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene med baksiden av en kniv. Ha både frø og vaniljestangen i kjelen sammen med melken. Varm opp blandingen over middels varme til kokepunktet.

 2. Mens melken varmes opp, i en annen bolle, visp sammen sukker, eggeplommer, maizena og vaniljesukker til en jevn blanding.

 3. Når melken har kokt opp, fjern vaniljestangen og hell forsiktig halvparten av den varme melken over eggeplommeblandingen mens du rører konstant.

 4. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen med den gjenværende varme melken.

 5. Sett kjelen tilbake på komfyren og varm opp blandingen over middels varme mens du kontinuerlig rører med en visp. Fortsett å røre til blandingen tykner og begynner å koke. Dette tar vanligvis ca. 5 minutter.

 6. Når puddingblandingen har kokt i noen minutter og har tyknet til ønsket konsistens, fjern kjelen fra varmen.

 7. Hell vaniljepuddingen i porsjonsskåler eller en stor serveringsbolle. Dekk med plastfolie eller bakepapir for å forhindre at det dannes en hinne på toppen av puddingen. Avkjøl ved romtemperatur i ca. 15-20 minutter før du setter den i kjøleskapet for å avkjøle og stivne i minst 1 time.

 8. Server vaniljepuddingen kjølt og nyt den deilige, kremete smaken.


Bilde av vaniljepudding i skål pyntet med bjørnebær
Vaniljepudding er enkelt og godt

1 706 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page